FODMAP-beperkte dieet bij het Prikkelbare Darm Syndroom

Heb jij last van krampende of stekende pijn in je buik, een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en/of obstipatie? Misschien heb je het FODMAP-beperkte dieet of de term het Prikkelbare Darm Syndroom al eens langs horen komen.

Het FODMAP-beperkte dieet helpt bij het Prikkelbare Darm Syndroom. Bij 75% van de patiënten met het Prikkelbare Darm Syndroom helpt het FODMAP-beperkte dieet om klachten te verminderen. Een enkeling is zelfs klachtenvrij na het volgen van het FODMAP-beperkte dieet.

Het FODMAP-beperkte dieet is een lastig dieet en is geen dieet dat je ‘even’ zelf kunt gaan doen. Het is belangrijk om het FODMAP-beperkte dieet onder begeleiding van een FODMAP diëtist te volgen.

Wat is het FODMAP-beperkte dieet?

Het FODMAP-beperkte dieet bestaat uit een groep koolhydraten waarbij uit onderzoek is gebleken dat die voor klachten kunnen zorgen. Deze groepjes koolhydraten worden bij patiënten met PDS niet goed opgenomen in de darm.

FODMAP staat voor:

 

Door het volgen van het FODMAP-beperkte dieet komen we er achter welke groepjes koolhydraten niet goed worden verdragen en voor klachten zorgen. Als FODMAP diëtist heb ik de post HBO FODMAP-dieet voor diëtisten gevolgd bij FODMAP Foodies. Voor begeleiding bij het FODMAP-beperkte dieet ben je in onze praktijk aan het goede adres.

Vul voor meer informatie of advies het contactformulier hieronder in. Je kunt ons ook telefonisch bereiken:
Emi: 06-49933655
Pip: 06-30505036