Voedingsprogramma Grip op Koolhydraten: voor een koolhydraatarm of beperkt menu

De methode Grip op koolhydraten, ook wel GOK genoemd, is een succesvol koolhydraatbeperkt voedingsprogramma dat ontwikkeld is door diëtist Yvonne Lemmers. Hierbij gaat het niet om calorieën of punten tellen, maar letten we op de hoeveelheid koolhydraten in de voeding.

Allerlei vragen
Minder koolhydraten eten kan een fantastische manier zijn om af te vallen, meer energie te krijgen en ervoor te zorgen dat klachten verminderen. Maar hoe pak je dat aan? Is het niet heel ingewikkeld om koolhydraatarm te gaan eten en kost het niet heel veel tijd om deze gerechten te bereiden? En hoe pas ik dat toe in mijn gezinsleven?

Goed vol te houden
Wij vinden het belangrijk dat wij een methode creëren die voor jou makkelijk in te passen is in jouw leven. Waardoor je het ook vol kunt houden en snel weer lekker in je vel komt te zitten. Daarom zijn onze adviezen ook altijd op maat gemaakt. Ieder mens is immers uniek.

Hoe werkt het?
Bij het eten van koolhydraten ontvangen de hersenen hier een signaaltje van. De hersenen communiceren dit naar de alvleesklier. Op dat moment begint de alvleesklier met het aanmaken van insuline. De koolhydraten worden in de mond al in kleine stukjes gehakt door het kauwen op het voedsel. In de maag wordt dit verder fijn gemalen. De koolhydraten worden opgenomen in de vorm van glucose. De insuline die wordt aangemaakt door de alvleesklier haalt de glucose uit het bloed en brengt het naar de spieren en cellen waar het nodig is. Zo ontvangt het lichaam zijn energie en kunnen de spieren bewegen.

Stabiele bloedsuikerspiegel
Tijdens het GOK voedingsprogramma wordt dit proces maar beperkt gebruikt. Hierdoor ontstaan er geen schommelingen in je bloedsuikerspiegel en zal je vanzelf minder trek krijgen. Met het GOK voedingsprogramma komt je lichaam in de vetverbranding en haalt je lichaam ten alle tijden de energie uit de vetvoorraden. Dat maakt een groot verschil voor ons lichaam. Normaal gesproken gebruikt ons lichaam glucose als energiebron, maar bij GOK gebruikt ons lichaam de vetreserves als energiebron.

Niet ingewikkeld
Wij laten je zien dat koolhydraatarm eten helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Samen kijken we met behulp van eenvoudige en lekkere recepten wat je wel al zelf kunt bereiden. Het kan ook zijn dat je eerst kiest voor een quick-win met PS. food & lifestyle producten en daarna steeds meer zelf gaat bereiden.

 

Succesverhalen