Pip Commandeur

Vind je het lastig om een gezonde leefstijl vast te houden? Nou dat begrijp ik helemaal. Het kan heel motiverend zijn om samen met iemand doelen op te stellen en samen ergens naar toe te werken. Iedereen heeft zijn of haar successen, valkuilen of belemmeringen. Ook ik als diëtist weet als geen ander hoe dat is en hoe lastig het soms kan zijn om jezelf soms te herpakken na een feestje, vakantie of na een wat minder leuke periode. Juist door dit samen te doen, door te zetten en jezelf weer te herpakken na lastige momenten kan jij ook je leefstijl aanpassen.

Ik denk dat iets lekkers echt wel thuis hoort in een gezonde leefstijl, enkel moet dit niet te vaak voorkomen en moet jij zelf de baas blijven over je trek behoefte. Een motiverend gesprek of stok achter de deur kan soms net dat zetje extra geven om je patroon te doorbreken en het wel vol te houden of het op te pakken na een lastig moment.

Het moet geen straf zijn om langs de diëtist te gaan. Dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Ik wil graag dat je je welkom en op je gemak voelt. Ik zal nooit oordelen of teleurgesteld zijn als iets niet lukt of als doelen niet meteen worden behaald. Ik denk dat overal een reden voor is en als iets niet meteen lukt is het voor mij belangrijk om erachter te komen waarom dit patroon zich misschien (steeds) herhaalt. Als we erachter kunnen komen wat de oorzaak is dan kunnen we ook een plan maken om te kijken naar een oplossing.

Het geeft mij energie als ik zie dat klanten beter in hun vel gaan zitten. Uiteindelijk is dat toch waar het om gaat en niet altijd maar dat gewicht op de weegschaal.