Tarieven 2024

Tarieven en vergoedingen 2024


Dieetbegeleiding wordt door elke basisverzekering vergoed voor 3 uur per jaar. Dit gaat wel eerst van het eigen risico af. Elke zorgverzekeraar is vrij om zijn eigen tarief te hanteren. Een intake kan variëren tussen de 105 en 120 euro. Een vervolg consult varieert tussen de 36 en 42 euro.  Iedereen heeft per jaar 3 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Wanneer je door de 3 uur heen bent wordt de aanvullende verzekering gebruikt indien hier dieetbegeleiding in zit. Als je geen aanvullende verzekering hebt of deze ook op is wordt voor een vervolg consult 38,50 in rekening gebracht.

*Een niet nagekomen afspraak wordt in rekening gebracht. Deze kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Verwijsbrief
De diëtist is voor iedereen vrij toegankelijk. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. Dit is de directe toegankelijkheid diëtetiek (DTD).  De DTD wordt vanuit de basisverzekering niet door elke verzekeraar vergoed. Dit gaat ook van het eigen risico.

Bezoek aan huis
Mocht je door medische omstandigheden niet in staat zijn om de praktijk te bezoeken, kan ik bij jou thuis langskomen. Hiervoor worden extra kosten berekend. Dit is afhankelijk van de afstand.

Verhindering
Afspraken kunnen maximaal 48 uur voorafgaand aan jouw afspraak kosteloos worden verzet of geannuleerd. Binnen de 48 tot 24 uur voorafgaand aan jouw afspraak wordt de helft van de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Zeg je je afspraak binnen 24 uur af? Dan wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.  Deze tijd is speciaal voor jou gereserveerd. Wil je je afspraak verzetten of annuleren? Dit kan bij voorkeur alleen telefonisch om miscommunicatie te voorkomen. Je kunt bellen naar 06 30505036.

Afspraken die op het laatste moment niet door kunnen gaan wegens Corona gerelateerde klachten worden omgezet tot telefonisch consult om de voortgang te bespreken. Ook is het mogelijk om te beeldbellen. Indien je dit niet wenst worden de consult kosten in rekening gebracht volgens bovenstaande voorwaarden.
Heb je klachten maar ben je negatief getest? Dan ben je van harte welkom. Een zelf test is hierbij voldoende.

Indirecte tijd
De indirecte tijd wordt eenmalig gerekend tijdens het intakegesprek. Deze tijd is nodig om het dossier aan te maken en bij te houden, eventueel behandelplan op te stellen en voor een terug-rapportage aan de verwijzende arts.

Algemene voorwaarden Voedings- en Gezondheidspraktijk

Download hier de algemene voorwaarden.