Voedingsadvies op maat

Een bezoek aan de diëtist wordt vaak geassocieerd met een streng dieet. In veel gevallen hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Eten is noodzakelijk, we hebben eten nodig om te kunnen leven, maar we eten ook omdat we het lekker vinden. Soms hebben we perioden dat eten zo lekker en gezellig is, dat we de balans een beetje kwijtraken. Het kan ook zijn dat je juist gaat eten als een bepaalde situatie zich steeds herhaaldelijk voordoet. Eten kan dan een hoop stress opleveren. Misschien heeft jouw huisarts jou om medische redenen doorverwezen naar de diëtist. Vroeg of laat kunnen we hier allemaal mee te maken krijgen. Een paar kleine aanpassingen in jouw voedings- en leefpatroon kunnen soms al voldoende zijn om je weer fit en energiek te voelen. Mis je de handvatten, steun of vind je het moeilijk om gezond te eten en dit vol te houden? Samen kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn en bespreken wat het beste bij jou past.

Een advies op maat
Tijdens het eerste consult worden alle belangrijke zaken besproken. Wil je weten hoe de begeleiding in zijn werk gaat? Bekijk dan de werkwijze. Op basis van wat er is besproken wordt er een behandelplan opgesteld met een uitgebreid voedingsadvies. Dit voedingsadvies is belangrijk tijdens de begeleiding. Voor ons is het belangrijk dat het voedingsadvies bij jou past. Dit kan per persoon verschillen. Het kan zijn dat je een koolhydraat beperkt voedingsschema ontvangt, je de PS. food & lifestyle producten gaat gebruiken of dat er rekening gehouden wordt met een gluten- of lactose intolerantie.

Praktisch toepasbaar
Samen bespreken we het huidige voedingspatroon. Zo krijgen wij een beeld van jouw gewoonten en kunnen we bespreken welke gewoonten jij belangrijk vindt en misschien wilt behouden of juist niet. Wij vinden het belangrijk dat het voedingsschema praktisch toepasbaar is, zodat jij er echt iets aan hebt. Wij vinden het leuk om hiermee aan de slag te gaan, zodat jij je kan focussen op de vooraf opgestelde doelen.

Ieder mens is uniek
Wij zorgen ervoor dat het voedingsschema voldoet aan jouw behoeften. Iedereen ontvangt een persoonlijk en opmaat gemaakt voedingsschema. Ieder mens is anders en ieder lichaam reageert anders op voeding. Daarom is het van belang dat iedereen een persoonlijk advies ontvangt.

Voedingssupplementen
In bepaalde situaties kan het raadzaam zijn om een voedingssupplement of vitaminepil te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan vegetariërs of veganisten, sporters, ouderen of bij een specifiek klachtenpatroon. Ook dit bespreken wij tijdens het consult.