Interessante testen voor jou:
(je vindt de testen onderaan de pagina)

  • Cortisol test (bij stress gerelateerde klachten)
  • TSH schildklier test (als afvallen niet lukt)
  • Insuline resistentie test (als je altijd hongergevoel hebt en snel aankomt)
  • Vitamine B12 tekort test (bij vermoeidheids- en concentratieklachten)
  • Vitamine D tekort test (bij gewrichtsklachten)

Hoe het werkt:

  • Stap 1: je neemt zelf thuis je test af met de handige kit die je in de brievenbus ontvangt
  • Stap 2: wij gaan voor je aan de slag volgens de hoogste kwaliteitsnorm en onderzoeken alleen lifestyle genen. Jouw privacy wordt uiteraard gewaarborgd.
  • Stap 3: Je ontvangt hoogwaardig, persoonlijk resultaat.

Cortisol test bij stress gerelateerde klachten

Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd; het maakt ons even extra alert zodat we goed kunnen presteren. Wanneer we een lange periode veel stress ervaren wordt door ons lichaam langdurig veel cortisol aangemaakt. Dit verhoogde cortisolniveau zorgt, naast het risico op een burn-out, voor een stijging van het suiker in je bloed. Het overschot aan suikers wordt niet gebruikt en als voorraad opgeslagen als vet rondom de buik, waar je moeilijk weer vanaf komt.

Je cortisol meten kan eenvoudig met de cortisol test. Op deze manier kom je direct te weten of jouw cortisol niveau op peil is, of dat er sprake is van een verhoogd niveau.

Bestel de cortisol thuistest

TSH schildklier test

De werking van je schildklier bepaalt mede je energiestofwisseling. Een goed werkende schildklier maakt onder invloed van het hormoon TSH precies de juiste hoeveelheid schildklierhormonen aan zodat de voedingsstoffen die je inneemt, goed worden omgezet naar bruikbare stoffen voor het lichaam. Wanneer je TSH niveau te laag of te hoog is, heeft dit direct gevolgen voor de snelheid waarop je stofwisseling werkt. Bij een trage stofwisseling verbrand je minder calorieën waardoor je sneller gewicht aankomt en moeilijker kilo’s verliest.

Bestel de TSH schildklier thuistest

Insuline resistentie test

Wanneer jouw lichaam teveel suikers en koolhydraten moet verwerken raakt het insuline hormoon ontregelt. Dit merk je in de praktijk door een continu hongergevoel. Deze test kijkt naar de homa index, dit is de verhouding tussen insuline en glucose in het bloed. Wanneer het bloed naar verhouding te veel glucose bevat is spreken we van een te hoog homa ir niveau. Als er lange tijd sprake is van een hoog Homa index kunnen de cellen ongevoelig raken voor insuline, insulineresistentie.

Met de homa ir test kom je er direct achter of jouw lichaam nog goed reageert op de werking van insuline.

Bestel de insuline resistentie test

Vitamine B 12 tekort test

Wanneer je geen of weinig dierlijke producten inneemt kan een vitamine B12 tekort ontstaan. Symptomen zijn vermoeidheid, geheugenverlies of moeite met concentreren. Wanneer je dit ervaart is het slim om deze zelftest te doen, waarbij het vitamine B12 gehalte wordt gemeten.

Bestel de vitamine B12 tekort test

Vitamine D tekort test

Heb je regelmatig last van spier- en gewrichtspijn? Het zou zomaar een Vitamine D tekort kunnen zijn. Bij een op de drie Nederlanders is er namelijk sprake van een tekort aan vitamine D. Veelal omdat men te weinig tijd doorbrengt in de buiten(zon)lucht. Een gezonde vitamine D waarde is belangrijk voor het immuunsysteem en een goede werking van de spieren. Met deze vitamine D test wordt jouw vitamine D waarde vastgesteld. Je komt direct te weten of je niveau op peil is, of dat er sprake is van een vitamine D tekort.

Bestel de vitmine D tekort test