Glucosetraject

Heb jij het gevoel dat je er alles aan doet om gewicht te verliezen maar blijft de weegschaal stagneren? Of heb jij gedurende de dag last van energiedips en weet je niet wat hier de oorzaak van is? Of wil jij simpelweg meer inzicht in jouw bloedsuikerwaardes en dus jouw gezondheid? Lees vooral verder want misschien is dit glucose analyse traject iets voor jou!

Misschien ken je hem wel: de glucose sensor die diabetespatiënten dragen om hun bloedsuiker bij te houden. Deze ‘Freestyle Libre’ sensor kan ook gebruikt worden om inzicht te geven in jouw bloedsuiker gedurende de dag en hoe jij op bepaalde voeding reageert. Met behulp van een app op je telefoon scan jij 2 weken lang jouw voeding, beweging, slaap en stress.

Tijdens de verdieping in dit traject hebben wij zelf ook gebruik gemaakt van de glucose sensor. Emi heeft de opleiding gevolgd en plaatst de glucose sensor. Waar bij de ene persoon een snee brood een enorme piek geeft, is dat bij een ander niet altijd het geval. Dit maakt de glucose sensor zo uniek. Ieder persoon is anders en iedereen kan anders reageren op bepaalde koolhydraten en suikers.

 

Hoe ziet het traject eruit?

Tijdens dit traject draag je voor 2 weken de glucosesensor. In het eerste consult (30min) plaatst Emi de glucosesensor in de bovenarm. De eerste week houd jij je gewone eet-, beweeg-, en slaappatroon aan. Na een week zien we elkaar weer en gaan we samen door de data heen. Tijdens dit vervolgconsult (60min) geef ik je persoonlijk advies over hoe jouw waarden verbeterd kunnen worden. De tweede week ga jij aan de slag met deze aanpassingen om zo een stabielere bloedsuiker na te streven. Aan het einde van het traject gaan we nog eens samen zitten om te evalueren (30min).

 

Kosten

Het gebruik van de glucosesensor zelf kost €188,-. De bijbehorende consulten (120 minuten totaal) kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. De eerste 180 minuten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding uit de basisverzekering gaat altijd eerst van het eigen risico.

 

Voor wie

De sensor kan voor jou wellicht een oplossing bieden als je:

  • Wilt afvallen maar het gewicht maar niet daalt
  • Energiedips ervaart gedurende de dag
  • Je weleens (of vaak) hangry voelt
  • (Beginnende) diabetes hebt en je jouw waarden niet onder controle krijgt
  • Meer inzicht wilt in je bloedsuikerwaarden en dus je gezondheid
  • Je al goed bezig bent op gebied van gezondheid maar jouw voeding wilt finetunen

 

Interesse of twijfel je nog?

Neem gerust contact op