Terug naar het overzicht

Het gevaar van crash diëten

Klaar met het JO-JO effect en strenge diëten?
Ben je helemaal klaar met alle crash diëten, jezelf telkens uithongeren en vervolgens steeds weer méér aankomen dan je was afgevallen? Dat begrijp ik volkomen. Ik wil jou graag helpen om weer ‘normaal’ te kunnen eten zonder weer veel gewicht aan te komen. Hoe fijn zou het zijn als je weer kan genieten van eten of ontspannen naar een feestje kan gaan. Benieuwd naar het gevaar van crash diëten en wat ik voor jou kan doen?

Op lange termijn is een streng dieet niet de oplossing. Misschien herken je dit wel bij jezelf. Je volgt een streng dieetprogramma van 12 weken en valt 8 kg af. Na het programma val je al snel weer in je oude gewoonten en komen de kilo’s er weer snel bij. In veel gevallen komen er meer kilo’s bij dan dat je in eerste instantie bent afgevallen. Je probeert misschien weer een ander crash dieet en blijft in dezelfde vicieuze cirkel. De moed en motivatie wordt steeds minder en je voelt je er waarschijnlijk ook niet prettig bij. Het lijkt aan de buitenkant vaak onschuldig, maar voor ons immuunsysteem, organen en fysiologische processen zijn deze crash diëten erg belastend. Bij strenge diëten wordt er lange tijd onder de energiebehoefte gegeten. Dit zorgt ervoor dat onze organen onvoldoende energie binnen krijgen en uiteindelijk ook niet meer voor 100% de processen kunnen uitvoeren. De voorraden raken uitgeput en het lichaam zoekt een manier om te overleven. Alle processen gaan wat langzamer werken en zo ook de stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat de opname van voedingsstoffen en de spijsvertering langzamer gaan werken en het lichaam steeds zuiniger omgaat met de energie uit de voeding. Mede hierdoor kom je gemakkelijker aan na een crash dieet.

Wil jij nou echt goed voor jezelf én jouw lichaam zorgen? Stop dan met het volgen van strenge diëten met veel te weinig calorieën en energie. Laat mij jou helpen om op een gezonde manier met normale voeding jouw bioritme te herstellen.

Samen stellen wij een behandelplan op, gebaseerd op jouw doelen. Ik hou rekening met jouw huidige voedingspatroon en jouw wensen. Ik vind het belangrijk dat jij een levensstijl voor jezelf creëert dat bij jou past en voor jou goed is vol te houden. Stap voor stap werken wij naar jouw doel.

Ben jij hier aan toe? Bel dan vandaag nog voor een afspraak 06-3050 5036 of vul onderstaand contactformulier in. Heb je vragen of twijfel je ergens over? Bel dan ook gerust. Ik beantwoord graag je vragen.