Terug naar het overzicht

Essentiële oliën

De gezondheid en ons immuunsysteem ondersteunen met Essentiële oliën  

Laat lichaam en geest met elkaar verbinden

Begin februari kwam ik in contact met Monique. Toeval of niet, het heeft mij ontzettend veel goeds gedaan. Monique is het gezicht achter Oil Minded, waarbij zij uit gaat van de kracht van de essentiële oliën van Young Living. Kort gezegd hebben Essentiele oliën een therapeutische werking en bevorderen het zelf herstellend vermogen van het lichaam. De olie is inzetbaar op lichamelijk niveau, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.
Afgelopen maanden ben ik hier zelf mee aan de slag gegaan om te experimenteren en testen wat de essentiële oliën doen. De olie heb ik ingezet bij verschillende dingen waar ik zelf tegen aanloop, zoals mijn prikkelbare darmen, maar ook insectenbeten, m’n huid en zelfs bij blaren door nieuwe schoenen. Ik ben nu een aantal maanden verder en het begint langzaam een onderdeel van mijn leven te worden. Deze ervaring deel ik graag met jullie.

Voor wie?
Essentiële oliën kunnen ondersteuning bieden bij veel klachten. Heb jij bijv. veel last van hooikoorts, acné, artrose, astma, angst, candida, eczeem, depressieve gevoelens, hoofdpijn, schimmels, brandend maagzuur, overgewicht,  spijsverteringsproblematiek, koortslip, migraine, menstruatie klachten, MS, negatieve energie, onrust, verminderde nachtrust, psoriasis of reuma etc… En zo kan ik nog wel even door gaan. Staat jouw klacht er niet bij? Neem even contact met mij op. De kans is groot dat er ook voor jouw klacht een passende olie is.

Wat is het?
De chemische structuur van de Essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. Door deze eigenschap kan de essentiële olie al binnen 22 seconde de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zit de olie in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen. Dit in tegenstelling tot plantaardige olie. Een plantaardige olie zoals olijfolie wordt verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Essentiële oliën worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren en hars. Deze oliën zijn daardoor niet vettig. Een plantaardige olie zoals olijf- of kokosolie of avocado kan wel worden ingezet als draagolie. De sterkte van de therapeutische werking wordt hierdoor verminderd en verdund zodat de olie op de huid aangebracht kan worden. Zo kan je zelf een heerlijke huid olie creëren passend bij jou.

Voor meer informatie over de essentiële oliën van Young Living kun je kijken op  www.oilminded.nl of het contact formulier hieronder invullen.