Terug naar het overzicht

Gevulde paprika

Even geen inspiratie voor het avond eten? Probeer dan eens de gevulde paprika. Je kunt de paprika zowel met als zonder rijst eten. Dit recept is met kip, maar dit kan eventueel ook met rundergehakt of vis. Zo kan het hele gezin lekker mee eten. Dit recept bevat lekker veel groenten, super gezond dus!

Ingrediënten voor 4 halve paprika’s:

  • ½ paprika per persoon
  • 400 gram kipfilet in blokjes
  • scheut olijfolie of lepel kokosolie
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • ½ theelepel paprika poeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 20 gram geraspte kaas per ½ paprika
  • gedroogde kruiden (bijv. peterselie)
  • Sperziebonen, 200 gram per persoon

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika schoon, maak ze droog en halveer de paprika’s. Maak de binnenkant van de paprika’s vrij van pitjes. Snijd de knoflook en ui fijn en de champignons in kleine blokjes. Snijd de kip ook in kleine blokjes en bak deze in olijfolie met de knoflook en ui goudbruin. Voeg de champignons, paprikapoeder en chilipoeder toe. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Vul de halve paprika’s met het mengsel en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Zet de paprika’s in de oven en laat ze circa 20 minuten doorgaren. Snijd ondertussen de sperziebonen en maak ze schoon. Stoom de sperzieboontjes gaar. Garneer de paprika’s met peterselie en serveer met de sperzieboontjes.

 

Gezonde weetjes:

  • Kant-en-klaar geraspte kaas bevat meestal veel (aardappel)zetmeel. Dit is behoorlijk bloedsuikerspiegel verhogend. Gebruik dus het liefst altijd kaas die je zelf raspt. Biologische geraspte kaas bevat zelfden vulstoffen als aardappel- of tarwezetmeel.
  • In tegenstelling tot zwartgeblakerd vlees is een beetje donker geroosterde groente niet ongezond. Het heeft mogelijk zelfs een hogere antioxidant capaciteit en bovendien geeft het een verrukkelijke smaak aan de paprika.
  • Met de chilipoeder en paprikapoeder voeg je twee mooie antioxidantspecerijen toe. Daarnaast zijn het twee specerijen die samen met knoflook het thermogene effect vergroten. Ideaal als je last hebt van overgewicht.