Terug naar het overzicht

Koolhydraat arme monchou taart

Je kent het vast wel. Je bent een tijdje onwijs goed bezig en dan komt het moment dat je een verjaardag of feestje hebt, waardoor je het goede ritme weer een beetje kwijt raakt. Het is lastig om het na zo’n moment weer op te pakken. Het zou een stuk makkelijker zijn als je tijdens een verjaardag gewoon een koolhydraat arme taart hebt. Je kunt dan zonder dat je je motivatie kwijt raakt of schuldig voelt onbezorgd een stukje koolhydraat arme monchou taart eten. Klinkt lekker toch? En super eenvoudig om te maken. Ook gewoon erg lekker voor in het weekend als je geen feestje hebt.

Voor een kleine koolhydraat arme monchou taart, springvorm 16 cm.

Voor de bodem.
– 2 el. gesmolten boter.
– 6 el. amandelmeel.
– 1 eiwit.
– 1 el. gebroken lijnzaad.
– Wat gehakte notenen/of koekkruiden naar smaak.

Voor de vulling:
– 250 ml. slagroom.
– 100 gr. monchou.
– Zoetstof naar smaak.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pan. Doe alle ingrediënten voor de bodem erbij. Doe het mengsel in de springvorm. Voor een klein taartje moet de bodem ongeveer 25 minuten in de oven bakken. Check even of de bodem hard is voordat je hem uit de oven haal. Laat de bodem eerst goed afkoelen.
Roer de monchou zacht. Klop de slagroom met een beetje zoetstof naar smaak,  en voeg vervolgens de monchou toe. Verdeel de monchou over de bodem. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de taart eventueel garneren. Succes en geniet ervan van je heerlijke koolhydraat arme monchou taart ?