Terug naar het overzicht

Koolhydraatarme monchou taart

Best lekker om af en toe eens een gebakje te eten, in het weekend, tijdens een verjaardag of zomaar een keertje. Tijdens een koolhydraatarme levensstijl kan dat best. In plaats van je tussendoortje een lekker stukje koolhydraatarme taart. De monchou is ook te vervangen voor Griekse yoghurt, dan wordt een meer een kwark taartje. Wil je een iets grotere taart? Verdubbel dan de ingrediënten.

Koolhydraatarme monchou taart

Ingrediënten boden:

  • 6 eetlepels amandelmeel
  • 1,5 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • Snufje stevia

Ingredienten vulling:

  • 100 gram monchou
  • 125 ml slagroom
  • stevia naar smaak
  • 1 gelatine blaadje

 

Bereiding bodem:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter au bain marie. Pak een mengkom en doe hier de gesmolen boter en de rest van de ingrediënten voor de bodem in. Mix alles heel goed en spreid het vervolgens uit in een springvorm. Zet het ongeveer 40 minuten in de oven. Is de bodem nog zacht na 40 minuten? Laat hem dan iets langer staan tot deze hard is. Na het bakken af laten koelen.

 

Bereiding vulling monchou taart:

Laat de gelatine circa 10 minuten weken in koud water. Pak een mengkom en roer hierin de monchou zacht en glad. Klop vervoglens de slagroom met de stevia stijf. Roer de monchou daarna door de slagroom heen. Verwarm een pannetje met 1 el water en verwarm de galatine (niet laten koken). Meng het water + gelatine door de rest van de vulling en roer goed door elkaar. Giet het in de springvorm bovenop de afgekoelde bodem. Zet de monchou taart minimaal 2 uur in de koelkast. Eet jij koolhydraat beperkt? Versier de taart dan met vers fruit. Zit jij in ketose? Voeg dan geen fruit toe. Geniet ervan!!