Zet jezelf op 1!

Bij de start kreeg ik een mooie kaart met de tekst: “Ik zet mijzelf op nummer 1. Let’s go!“. Dat had ik nodig. Als moeder van vier kinderen, werkzaam als verpleegkundige, is dat niet iets wat bij mij past. Maar nadat ik de stap had genomen om aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl, had ik die uitspraak nodig.

Welke tip ik aan anderen zou willen meegeven? Stel niet uit, tot maandag, tot na de feestdagen. Maar start NU. Je mag jezelf best eens op nummer 1 zetten, daar doe je niemand mee tekort.

Coaching: precies wat ik nodig had

Mijn coach is al die tijd een positieve factor geweest. Natuurlijk ben ik degene die kilo’s wilde verliezen, maar zij liep met me mee in dit proces en dat maakte me sterk. Ze gaf me uitleg, hielp me wanneer ik iets moeilijk vond of beantwoorde even vlug een praktische vraag via Whatsapp. Ze was er voor me. En dat was precies wat ik nodig had!

Een paar dagen nadat ik gestart was stuurde ze me: ‘Hoe zijn de eerste dagen gegaan?’. Daar was ik zo blij mee. Het gaf me steun en ik wist dat ze er was om mij te helpen.
Ik vond de persoonlijke begeleiding heel waardevol. Mijn coach gaf me praktische tips maar stond ook voor me klaar als het wat minder ging. Toen ik even iets minder afviel, vroeg ze me dagelijks mijn eetdagboekje te sturen. En gaf me vervolgens tips wat ik anders kon doen.

Een manier die bij me past

Eerder vond ik het lastig om een gezond eetpatroon in te passen in mijn dagelijkse leven. Dat was nu niet het geval. De producten zijn zo lekker en gemakkelijk dat dit geen problemen geeft. En ik was zo blij dat ik geen calorieën meer aan het tellen was. Deze manier van eten past bij mij. Het zorgt er voor dat ik gewicht verlies en me fit voel.
Op de website van PS. food & lifestyle staan allerlei lekkere recepten, maar ook succesverhalen. Die ik af en toe nodig had als stimulans om door te zetten.

Wat heb je bereikt?

Door het programma, te sporten en de enthousiaste begeleiding van mijn coach ben ik inmiddels nog 21 kg afgevallen. Ik zit zelfs onder het streefgewicht dat we in oktober voor ogen hadden. Ik ben ontzettend blij dat ik deze zomer in ben gegaan met in totaal 25 kg minder lichaamsgewicht. Want wat is het fijn weer lekker in mijn vel te zitten!
Voorheen dacht ik: ‘Ik start na de feestdagen’. Maar nu ben ik in oktober gestart en dit heeft ervoor gezorgd dat ik voor de meivakantie op mijn streefgewicht was. Stel niet uit maar start nu, je bent het waard!

Mijn gewicht behouden

Ook nu ik mijn streefgewicht bereikt heb, gaat het goed. Dit komt omdat ik vertrouwen heb in deze manier van eten. Ik weet wat ik moet doen, daar heb ik voldoende handvatten voor gekregen. Die kennis geeft een veilig gevoel.

Ik weet zeker dat het me gaat lukken om dit te behouden, en niet terug zal gaan naar mijn oude gewicht. En als er een paar kilo bijkomt, dan is dat te overzien en weet ik hoe ik die kan aanpakken. Ik heb voor mezelf een grens waar ik niet meer overheen wil, en dat voelt goed.”

 

Wil je meer weten over het PS. Food & lifestyle programma? Lees hier verder